Čime se bavi podružnica SUH-a Donja Dubrava

Proteklih mjeseci podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske Donja Dubrava bila je vrlo aktivna. Održavana su tjedna druženja uz kavu na kojima su se članovi mogli informirati o novostima u sindikatu i o umirovljeničkim temama u društvu koje su vezane uz položaj umirovljenika i njihova prava. Također su održavane kreativne radionice na kojima su izrađivani radovi koji će biti predstavljeni na manifestacijama na Zagrebačkom velesajmu i Zrinjevcu.

Članovi podružnice Donja Dubrava također su prisustvovali kazališnim predstavama u ZKM-u a gledali su predstave „Ljudski glas“ i “Radnice na gladovanju“ koja je napravljena prema istinitom događaju koji se je dogodio radnicama Kamenskoga koje su se morale boriti za pravo na dostojanstven život i plaču koju su zaslužile sa svojim radom.

Uspostavljena je dobra suradnja sa ostalim SUH-ovim podružnicama a posebno se družimo i razmjenjujemo iskustva sa podružnicama „Podsljeme“ i „Studentski grad“ pa smo često pozvani na njihova događanja a također članovi tih podružnica dolaze na naša događanja.

Podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske održava i dalje druženja uz glazbu za sve umirovljenike jednom mjesečno u drugu nedjelju u mjesecu na kojima se pjeva i pleše. Također je organiziran 12.03.2018.g odlazak na desetodnevni odmor u Talassotherapiju u Crikvenicu gdje će se članovi koji budu išli relaksirati i poraditi na svojem zdravlju. Tome se posebno veselimo pa ćemo vas iz prve ruke nakon povratka obavijestiti o tome kako je bilo.

(piše: Albina Benčec)