Gradonačelnik Milan Bandić objavio kandidaturu za novi mandat

 

U 12 paviljonu zagrebačkog Velesajma s početkom u 11:00 sati aktualni gradonačelnik grada Zagreba i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić objavio je kandidaturu za novi mandat Gradonačelnika grada Zagreba.

Okupio se je veliki broj zainteresiranih građana. Događaju su prisustvovali članovi Sindikata umirovljenika Hrvatske predvođeni predsjednicom Jasnom Petrović, članovi Matice umirovljenika Hrvatske predvođeni predsjednikom Josipom Kovačićem, saborski zastupnik Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske (SMSH)  Kažimir Varda, predsjednica te stranke Višnja Fortuna  i brojni članovi Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske gradske četvrti Donja Dubrava, Peščenica i Studentski grad koja je i koalicijski partner Bandićeve stranke.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić do sada je obavljao funkciju gradonačelnika grada Zagreba i služio svojim radom i zalaganjem  općem dobru svih stanovnika. Dobrim dijelom zbog toga grad Zagreb je danas moderan grad, grad 21 stoljeća i istinska europska prijestolnica. Gradonačelnik Milan Bandić i njegov tim u proteklom mandatu napravili  su velika postignuća u izgradnji infrastrukture grada Zagreba, obrazovanju djece, brizi za obitelj i postizanju zadovoljavajućeg životnog standarda svakog zagrepčana i zagrepčanke. Do sada se je postiglo puno ali u budućnosti treba napraviti još za grad Zagreb i dodatno poboljšati životni standard građana u novom mandatu gradonačelnika Milana Bandića.

Za zamjenice gradonačelnika Milana Bandića u novom mandatu kandidirane su Olivera Jurković Marić i Jelena Pavičić Vukičević.

Gradonačelnik je rekao kako je na početku  mandata imao viziju grada Zagreba kakav je on danas. Sretan je zbog toga što se je grad Zagreb promijenio a ostao je isti za život u njemu. Istaknuo je da je zbog toga Zagreb jedno od najpoželjnijih mjesta za život u Europi a za to je uz njega zaslužan i njegov tim s kojim radi.

Temeljne točke programa za koji se zalaže njegova stranka su briga za demografsku obnovu, znanje i obrazovanje, zapošljavanje, solidarnost i zajedništvo te pravo na siguran rad. Istaknuo je da je započeo brojne programe koji se sada više ne mogu zaustaviti a građani grada Zagreba se mogu u to svakodnevno uvjeriti jer su usmjereni podizanju kvalitete javnog života svakog građana grada Zagreba. Projekti koje namjerava ostvariti u narednom mandatu su obnove 5000 fasada zgrada u Zagrebu, podrška mladim poduzetnicima i obrtnicima, izgradnja Sljemenske žičare, povezivanje zračne luke Franjo Tuđman u Velikoj Gorici sa Zagrebom do Kvaternikovog trga, decentralizacije mjesne samouprave i drugo. Najavio je izgradnju novih stanova za građane koji bi bili namjenjeni životu znanstvenih novaka, dio bi bio namjenjen za najam a dio za socijalne slučajeve. Također je najavio nastavak uljepšavanja grada Zagreba, izgradnju novih biciklističkih staza i podizanje spomenika istaknutim osobama iz hrvatske povijesti kao što je predsjednik Franjo Tuđman kojem namjerava podići spomenik u blizini koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Na kraju se je zahvalio na podršci koju su mu davali građani grada Zagreba svih ovih godina dok je bio gradonačelnik, pozvao ih da mu daju podršku i ubuduće u novom mandatu te je svim okupljenim  zaželio da žive grad Zagreb svim svojim srcem kao što on živi za grad Zagreb 365 dana u godini.

(ZG)