Izlet u Vinkovce na zatvaranje Vinkovačkih jeseni

Podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske Donja Dubrava organizirala je 17.9.2017.g. izlet za članove SUH-a u Vinkovce na zatvaranje Vinkovačkih jeseni.

Osim članova iz Donje Dubrave izletu su prisustvovali i članovi iz podružnica SUH-a Podsljeme, Peščenica i Samobor.

S obzirom da su Vinkovci daleko i do njih ima oko četiri sata vožnje autobusom krenulo se je iz Dubrave rano u jutro u 5 sati. U autobusu je cijelim putem do Vinkovaca bila vedra atmosfera, svirala je harmonika i pjevalo se je. Vrijedne članice sindikata ispekle su puno kolača koji su kružili po autobusu a posebno treba istaknuti članove podružnice Podsljeme koji su okupljene počastili sa friškim slancima.

U Vinkovce smo stigli oko 9:00 sati, taman na vrijeme za početak mimohoda kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske. Kolona je zaista bila dugačka. Uzduž ulice na kojoj je bila smotra sudionika u narodnim nošnjama već je bilo puno zainteresiranih građana koji su znatiželjno promatrali to događanje.

Zatvaranje Vinkovačkih jeseni započela je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović a bili su prisutni i drugi istaknuti predstavnici vlasti.

Svečani mimohod je trajao do 13:00 sati nakon čega smo otišli na ručak u jedan od ugostiteljskih objekata uz Vinkovačku rijeku Bosut. Ručak je bio dobar – vinkovački čobanac ali moram uputiti kritike na neljubaznost osoblja koje nas je posluživalo. Također cijene pića u Vinkovcima su iste kao na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pa je za izlet u Vinkovce potrebno ponijeti dosta novaca. Pokušali smo mjesec dana ranije ugovoriti sa nekim od Vinkovačkih ugostiteljskih objekata i hotela rezervaciju za ručak ali od svih tih objekata niti jedan nam nije dao niti ponudu tako da očito nešto nije u redu sa turističkom zajednicom u Vinkovcima i na ovaj način sigurno neće dobiti to da im se gost vrati i slijedeće godine na Vinkovačke jeseni.

Ugođaj je malo poremetila kiša koja je počela padati no nakon nje vrijeme se je ponovno popravilo te smo prošetali kroz Vinkovce. Moram primijetiti da je dosta lokala u gradu prazno, ali s obzirom na gore spomenutu neljubaznost to niti ne čudi.

Za Zagreb smo krenuli u 17:00 sati u koji smo stiglu oko 21:00 sat. Sve u svemu izlet je bio dobar zato jer smo vidjeli narodne nošnje iz cijele Hrvatske, narodne plesove i narodnu glazbu.

(Piše Z.G.)

« 1 od 17 »