Izlet u vodeni park Aquae Vivae – Krapinske toplice

 

Umirovljenici su posjetili vodeni park Aquae Vivae u Krapinskim toplicama. Aquae Vivae je največe i najmodernije kupalište u Hrvatskoj. Krenuli smo u jutro u 8 sati iz Peščenice. Izlet je organizirala Matica umirovljenika Hrvatske a priključili su se članovi Sindikata umirovljenika Hrvatske iz Peščenice. U gradskoj četvrti Peščenica Matica umirovljenika Hrvatske i Sindikat umirovljenika Hrvatske dobro surađuju i često organiziraju zajedničke izlete. Izlet je također pomogao i mjesni odbor Bruno Bušić koji je platio autobus s kojim se je išlo na izlet.

U početku je u autobusu bilo hladno, ali nakon što je u autobusu aperitiv napravio krug, svi su se ugrijali i bilo je dobro. Također je bilo i ukusnih kolača. Put do toplica trajao je nešto više od sat vremena.

U vodenom parku su nas lijepo primili. Prostor je lijep i uredan a postoji više bazena sa raznim temama. Tu je bazen u kojem su valovi a u drugim bazenima su atrakcije: vodeni tobogan, jacuzzi, razna bučkališta i atraktivni izvori vode. Voda je bila čista i topla, baš onakva kakvu umirovljenici vole.

Ručak, koji je na izletima najčešči uzrok gunđanja i grintanja, je bio dobar i svi su ovaj puta bili zadovoljni a nakon njega je nastavljeno kupanje i spuštanje niz tobogan do 18 sati kada se je krenulo nazad prema Zagrebu.

Sve u svemu dan je bio dobar i vrijedilo bi ga ponoviti. Ovakvi izleti su dokaz da MUH i SUH mogu dobro surađivati pa bi možda bilo dobro suradnju nastaviti i na nekim drugim temama i problemima koji su zajednički svim umirovljenicima neovisno o tome kojoj udruzi pripadaju.

« 1 od 7 »