Osnovana je organizacija Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske (SMSH) gradske četvrti Donja Dubrava

U prostorijama mjesnog odbora Ivan Mažuranić u zagrebačkoj Donjoj Dubravi održana je osnivačka sjednica organizacije SMSH gradske četvrti Donja Dubrava. Bilo je prisutno 35 članova ove nove umirovljeničke stranke. Ostali prisutni članovi su bili: zamjenik predsjednice stranke SMSH gospodin Stevo Živčić, povjerenica gradske organizacije SMSH grada Zagreba profesorica Biserka Budigam, predsjednica prve osnovane organizacije SMSH gospođa Ljeposlava Barta Novi Zagreb, povjerenik gradske četvrti Podsljeme Ivan Ročić , predsjednica organizacije gradske četvrti SMSH Peščenica gospođa Mirjana Novačić, predsjednica gradske organizacije SMSH gradske četvrti Gornja Dubrava Snježana Živčić i povjerenica za Sesvete gospođa Gordana T.

Sjednicu je otvorila zamjenica predsjednice SMSH gospođa Zdenka Ninić. Na početku se je zahvalila okupljenima što su se okupili u ovolikom broju i prenijela je pozdrave predsjednice SMSH gospođe Višnje Fortune i saborskog zastupnika Krešimira Varde koji su na žalost bili spriječeni i nisu mogli prisustvovati ovoj osnivačkoj skupštini. Rekla je kako će gospodin Kažimir Varda 31.01.2017. javno potpisati pristupnicu SMSH u maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu i na taj način će stranka postati i parlamentarna jer će on biti njezin član i zastupnik u Saboru. Također će se istovremeno održati i osnivačka sjednica gradske organizacije SMSH-a grada Zagreba.

U daljnjem tijeku osnivačke skupštine SMSH gradske četvrti Donja Dubrava za predsjednicu je predložena i jednoglasno izabrana gospođa Albina Benčec. Ona je prisutnima izložila program rada SMSH gradske četvrti Donja Dubrava. Rekla je kako je cilj izložiti što većem broju građana plan rada stranke sa ciljem prikupljanja što većeg broja simpatizera kako bi zajedno bili što bolje pripremljeni za lokalne izbore. Rekla je kako će ona biti poveznica između svih tijela stranke kako bi svojim članovima mogla što bolje prezentirati stavove i djelovanja stranke. Dodala je kako će zajedno sa članovima Izvršnog odbora pravedno predlagati kandidate za Vijeća mjesnih odbora, Vijeća gradske četvrti kao i predložene kandidate za gradsku Skupštinu i kandidate za gradonačelnika grada Zagreba kojeg će podržavati ova stranka. Na kraju svojeg izlaganja zahvalila se je na iskazanoj podršci i tome što je izabrana za predsjednicu.

Zamjenik predsjednice SMSH gospođe Višnje Fortune, gospodin Stevo Živčić rekao je kako ova stranka (SMSH) okuplja sve ranjive skupine od invalida do siromašnih umirovljenika. Stranka ima podršku od velikih umirovljeničkih organizacija a to su Sindikat umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske, udruga invalida i dr. Stranka će se zalagati da što bolje zaštiti interese tih skupina i to ne samo za članove stranke nego za sve građane Hrvatske. Stranka namjerava širenjem na cijelu Hrvatsku i u drugim gradovima postići to da i oni postanu socijalno osjetljiviji na položaj ranjivih skupina kao što je to u gradu Zagrebu. Pohvalio je posebno grad Zagreb na čijem je čelu gradonačelnik Milan Bandić jer on daje dodatak na mirovinu, subvencije na gradski prijevoz i druge pogodnosti onim socijalno ugroženim skupinama, pa grad Zagreb može svima biti primjer i uzor kako bi to trebalo biti u cijeloj Hrvatskoj.

Na kraju, kada je završila sjednica održan je skromni domjenak nakon kojeg su se svi razišli u optimističnom raspoloženju.

« 1 od 12 »