Osnovana je Stranka međugeneracijske solidarnosti Hrvatske (SMSH)

Osnovana je nova stranka koja se zove Stranka međugeneracijske solidarnosti Hrvatske (SMSH). Na osnivačkoj skupštini bili su prisutni gosti: gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, podpredsjednica stranke Rada i solidarnosti Jelena Pavičić-Vukičević, iz SDP-a je bio Dražen Pandek u ime gospodina Dražena Bernardića, saborski zastupnik Kažimir Varda, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić i Ivan Banek glavni tajnik Matice umirovljenika Hrvatske, iz gradske skupštine grada Zagreba je bio Grgo Jelinić, Snježana Tonković predsjednica udruge gluhih i nagluhih osoba grada Zagreba, Marija Kalebota predsjednica Matice umirovljenika grada Zagreba i drugi.

U uvodnom govoru gospođa Višnja Fortuna rekla je kako osnivanju ove stranke daju veliku podršku umirovljeničke udruge ali i savezi i udruge osoba s invaliditetom. Dodala je kako će u ovoj stranci zato u najvišim tijelima biti i osobe s invaliditetom koje će sudjelovati u krojenju politike koja bi išla i njima u korist. Ova stranka će zastupati najranjivije skupine društva i biti će platforma koja će ih sve povezivati, dodala je Višnja Fortuna.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić je nakon pozdrava okupljenima rekao je kako je njegova stranka Rada i solidarnosti slična ovoj novoj stranci koja je upravo u osnivanju zato jer se i jedni i drugi zalažu za rad i solidarnost. On je rekao kako je grad Zagreb na čijem je čelu socijalno najosjetljiviji grad u Hrvatskoj pa je prirodno da ova nova stranka i njegova stranka budu partneri u budućnosti.

Za predsjednicu Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske izabrana je gospođa Višnja Fortuna. Nakon njezinog imenovanja za predsjednicu u svojem predsjedničkom govoru rekla je kako su mirovine nedostatne za život jer se usklađuju se samo 5-10 kuna godišnje pa zato hrvatski umirovljenici spadaju među najsiromašnije u Europskoj uniji, osobe s invaliditetom nisu dobro prihvačene u društvu i sve to ne daje jednake mogućnosti svima pa je zato osnovana ova stranka međugeneracijske solidarnosti. Rekla je kako je ova stranka interesna stranka koja će zastupati interese najvećeg broja građana Hrvatske.

Na kraju preostaje jedino zaželjeti ovoj stranci puno uspjeha u radu zato jer nama umirovljenicima kao rezultat toga može biti samo bolje.

« 1 od 11 »