PRAVO DOBA – sajam za 50+ generacije

Od 18. do 20. svibnja  održat će se  na Zagrebačkom velesajmu treći  sajam PRAVO DOBA , jedinstveni projekt u Republici Hrvatskoj koji promiče i aktivno sudjeluje u podizanju kvalitete života u starijoj dobi.

Udio generacija 50+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske iznosi skoro 40% te se predviđa njegov daljnji rast. Uzimajući u obzir ovaj trend pripremili smo sajam kojim želimo dati doprinos u podizanju društvene svijesti o važnosti brige svakog pojedinca za svoje zdravlje, dobar osjećaj i blagostanje u svakom pogledu.

Na jednom mjestu okupit će se profesionalci uključeni u povećanje kvalitete života u starijoj dobi kako bi generacijama 50+ pripremili nezaobilazno sajamsko događanje.

PRAVO DOBA ponudit će odgovore na najčešća pitanja:
Očuvanje ili poboljšanje zdravlja
Kreativno korištenje slobodnog vremena
Osiguranje njege u poznim godinama
Integracija u društvo i ostvarenje međugeneracijske komunikacije.

Izlagači i predavači će dati zanimljive i korisne informacija o očuvanju i poboljšaju zdravlja. Lječilišta, toplice, poliklinike prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti, a u pripremi su i radionice i predavanja na kojima će se posjetitelji moći posavjetovati sa stručnim osobama.   U suradnji s izlagačima organiziramo: Mali sistematski pregled, prilikom kojeg će se moći provjeriti stanje sluha, vida, krvnog tlaka, gustoće  kostiju, vitaminsko mineralnog statusa u organizmu.

Ulaskom u pedesete i šezdesete godine pojavljuje se i dovoljno slobodnog vremena za putovanja, bavljenje aktivnostima koje su do tada bile zanemarivane uslijed roditeljskih, poslovnih i drugih obaveza. Zbog toga će na Sajmu sudjelovati i turističke agencije sa zanimljivim programima putovanja, a različite kreativne radionice možda Vas potaknu da pronađete i neki novi hobi.            Također, ponekad se pojavi i potreba za dodatnom njegom i upotrebom pomagala, stoga će domovi za starije osobe na PRAVOM DOBU prezentirati svoju ponudu, a tvrtke s opremom i pomagalima koja olakšavaju kretanje i svakodnevne aktivnosti će ponuditi svoje proizvode i savjetovati o njihovoj primjeni.

Posjetitelje očekuje bogat, zanimljiv i edukativan stručno prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja. Svi posjetitelji Sajma svakodnevno mogu sudjelovati u zanimljivom nagradnom kvizu i osvojiti neku od bogatih nagrada koje će pripremiti izlagači i suradnici.

Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.    Radno vrijeme sajma PRAVO DOBA je od 10,00 do 18,00 sati, a ulaz je besplatan.

Sva 3 dana trajanja Sajma Povjereništvo SUH-a Zagreb  i Povjereništvo SUH-a Zagrebačke županije predstavljat će svoje aktivnosti pa mislimo da svaki od članova  SUH-a treba biti ovdje prisutan!