Sastanak u Lisinskom sa gradonačelnikom Milanom Bandićem

Uoči najvećeg krščanskog blagdana Uskrsa danas je u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog održan skup raznih udruga sa područja grada Zagreba. Domaćin je bio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić. Prisutni su bili predsjednici i članovi udruge Matice umirovljenika, folklora žena, zavičajni klubovi, udruge dobrovoljnih vatrogasnih društava i članovi Povjereništva Sindikata umirovljenika Hrvatske Zagreb.

Gradonačelnik Milan Bandić se je zahvalio prisutnima na tome što su se odazvali u velikom broju ovome skupu. Rekao je kako su starije generacije koje su sada umirovljenici rasle sa gradom Zagrebom,  gradile ga a sada bi svi trebali dostojanstvenije živjeti. Na žalost to nije tako. Rekao je kako on zajedno sa svojim suradnicima koji vode grad Zagreb rade najviše što mogu da olakšaju život socijalno najugroženijim građanima i zbog toga je grad Zagreb socijalno najodgovorniji grad među svim europskim metropolama.  Zato grad Zagreb daje umirovljenicima sa mirovinama ispod 3000 kuna besplatan gradski prijevoz, onima koji su stvarno na dnu daje uskrsnicu a za desetak tisuća onih građana koji imaju mirovinu ispod 1500 kuna daje pomoć od 200, 300 i 400kn, zavisno od visine mirovine.

Najavio je kako će i ubuduće gore navedeni umirovljenici imati besplatan javni prijevoz u gradu Zagrebu a voziti će se u novim niskopodnim tramvajima koje planira grad Zagreb nabaviti.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako često razgovara sa svojom suradnicom Višnjom Fortunom (pročelnicom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom grada Zagreba i predsjednicom Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske) o tome kako umirovljenici teško žive. Iz razgovora je doznao da iako grad Zagreb financira umirovljeničke udruge i druge udruge kroz natječaje i projekte ipak su neke udruge zakinute jer nema dovoljno financijskih sredstava pa će nastojati to popraviti u budučnosti.

Dalje u programu je bila muzička predstava na temu Uskrsa a na kraju su se svi počastili sa prigodnim domjenkom. (14.04.2017. ZG)

« 1 od 7 »